Onsdag

Hej allesammans! Hann inte skriva idag, så det får bli ett extra långt inlägg idag istället. Har precis ätit vegetarisk soppa och en grov fralla. Har helt missat hur gått dessa soppor är! Nu är det tredje dagen jag äter en vegetarisk soppa. Sen att det så himla lätt att göra iordning är väl med en avgörande del, bara sätta in skålen i micron!

Aja, igår skulle jag passa barnen en stund och fan vad svårt det var! Skulle få Aidan, den minsta, att göra hans stavnings-läxa. Herregud, svåraste jag gjort på länge. Det första han gör var att bänka sig framför TV:n  och när jag försökte prata med honom så fick jag ingen kontakt, det spelade ingen roll om jag ställde mig framför honom och gjorde min strängaste min, han bara flyttade huvudet så han kunde se TV:n. Så då låtsades jag slå numret till Donna och då kom han med en gång. Men det var inte över där, orkar inte skriva allt, men för att sammanfatta lite så kastade han saker, slog mig och hans syster, låste in sig i föräldrarans rum, började skrika, gråta...  Och jag kan helt ärligt säga att jag inte ens höjde rösten, det enda jag gjorde som var så hemskt var att stänga dörren till TV rummet så han inte kunde se TV:n.

Donna hade samma problem med honom igår och i förrgår, så det var inte mitt fel iallafall. Haha, om det vart det så hade jag börjat gråta mer än honom, det kan jag lova! Som tur var så var de andra barnen väldigt duktiga och satt ner och gjorde sina läxor, hade vart lite jobbigt om de var likadana, haha. Samtidigt som detta hände så höll jag på att laga mat. Blev inte speciellt lyckat, men föräldrarna var inte hemma, så dom såg aldrig hur dåligt det blev, haha!

Sen åkte jag, hur trött som helst, till stan för att gå till Post Horn pub. Träffade Sonja och Sara, som jag känner sen innan och även en fransk tjej, som faktiskt vart au-pair i Eskilstuna! Hon kunde lite svenska, haha! Hon har också kort på Les Quennevais så vi ska gå och träna snart :)

Idag har jag vart i skolan, fick tillbaka resultatet på en hemtenta som jag lämnade in för någon vecka sedan. Ville inte skriva något om den, för var så himla missnöjd, bara slarvade igenom den. Om man inte fick bra på den så får man inte göra examen nu i December utan måste gå i skolan till Mars, då det finns ett till tillfälle att göra den. Så var väldigt nervös när jag skulle prata med Rachel, läraren. Men klarade det med god marginal! Ah, så skönt! Man skulle få över 40 % för att få göra det i December, fick 75 %.

Ne, nu har jag inte så mycket mer att skriva... Ska sitta barnvakt ikväll :)


Måndag

Som jag misstänkte så var det bara söndags-hemlängtan. Pratade en del med Sarah på msn så mådde jag mycket bättre igen, vi kan verkligen få varandra att skratta! Händer allt för ofta att jag skrattar så jag får ont i magen när vi pratar, och då är det bara på msn! Hahaha! En annan sak som alltid är roligt är ju självklart roliga youtube klipp! Tänkte lägga upp några av mina favoriter :) Enjoy!











Har precis kommit hem från gymmet så nu blir det en dusch och sen... eh sova antar jag? Haha :)


Söndagsångest

Det verkar vara samma sak varje söndag. Hemlängtan är som starkast nu... Skulle så gärna vilja vara med min familj just nu. Mamma, pappa, André och Milla, saknar er jättemycket! Detta är första gången jag är borta såhär länge. Var i Uganda i tre veckor, men den gränsen har passerat, har varit här i snart en månad nu. Plus att då hade jag flera av mina bästa vänner med mig.

Jag vet att jag inte borde längta hem, alla säger åt mig att njuta och de gärna skulle vilja byta plats med mig och blablabla. Men jag säger inte att jag inte trivs här, för det gör jag! Men det är inte helt lätt att bara byta liv, åka ifrån alla för så lång tid. Det är många människor att sakna. Och djur för den delen med.. haha :) Önskar jag kunde ha båda delarna, att ha alla här, men samtidigt det här med att klara sig på egen hand.

 Mår lite bättre när man kollar på bilder eller läser gulliga saker. Som det här tillexempel: http://mastxsssd.blogg.se/2009/september/frendschip.html#comment

Aja, god natt! Ska kolla på How I met your mother, så kanske jag blir på lite bättre humör!




haha, kolla Milla på denna bilden! Så sjukt rolig!


Pinsamt...

Känner mig asfånig som lägger upp denna bilden. Eller fånigare att jag ens tog den, men lovade några att jag skulle lägga upp en bild på vad jag hade på mig igår...



Så! Det kanske inte var så farligt ändå... haha :)


Milla <3

Jag saknar Milla!!! Hittade lite bilder på henne och började nästan gråta. Det hemska är att jag börjar glömma av hur hon är.







Det är mycket jag skulle göra för att ha lillen hos mig just nu. Någon som vill skicka hit henne? Säg bara till så får ni adressen!


Igår kväll

Fattar inte varför jag vaknar så tidigt... vaknade vid 9 idag. Och somnade vid fyra. Vilket betyder att jag kommer vara trött på dagen istället. Aja, det är söndag och då är det okej.

Igår var jag ju som sagt ute och denna gången var det med de svenska tjejerna. Vi började kvällen hemma hos Hanna som bor i St Helier, så från henne var det kanske 10 minuter till klubbarna. Vi var där en stund och hade riktigt trevligt och jag kämpade verkligen med att komma ihåg namnen på alla, tror jag kan det nu.

 Sen gick vi till Chambers och dansade, sen till Chigago och sen till the royal yacht. Hade riktigt kul! Det är 18 på alla klubbar här och inget inträde, så till skillnad från hemma i Göteborg så kan man hoppa runt bland de olika ställerna. Dessvärre så finns det ingen gaderob på  ställerna! Fattar inte varför? Eller jo, på The royal yacht finns det en gaderob, men det är allt. Jag hade ju med mig jacka, väska och en påse med skor. Kul att släpa runt på det hela tiden... Nästa gång tar jag min stora väska och knör ner allt där istället, som de andra gjorde.

Kvällen slutade vid Turkish delight (?) där vi åt mat innan vi knödde in oss i en taxi hem.

Ne, nu ska jag kolla på Twilight i sängen :)

Pappsen springer lidingöloppet!

Idag springer min älskade pappa Lidingeloppet! Lycka till!!! Tänker på dig extra mycket idag!

Hm.. heter det Lidingeloppet? Lidingöloppet?


måste. städa. mitt. rum

Idag är det en parad i st Helier med en massa surfare! Ett svenskt lag är med så funderar på att stå där med en svensk flagga! Hahaha! Lite dumt, det börjar 4, samma tid som min klipptid är! Åh...  toppen! Men det tar ju max en timma så hinner nog se en del av det ändå!

Ne, nu måste jag verkligen städa mitt rum! Förlåt mamma och pappa, jag vet att jag lovade att hålla det rent... Men det var bara igår, när jag gjorde iordning mig som det blev såhär...









Okej, det kanske inte bara var från igår... men men, nu ska här städas! Ska bara äta frukost först... haha


B-bar och the royal yacht

God morgon!

Hade jättekul igår! Jag och Karina började kvällen hemma hos henne med tacos och öl, så himla gott med tacos igen! Äntligen hemlagad mat! Haha :) Sen tog vi bussen till St Helier och upptäckte att vi hade 40 minuter på oss innan de andra kom, så vi letade upp en bar i närheten. Haha, roligaste baren, det såg ut som ett hotell från 70 talet! Jukebox och hela kittet! Vi var helt klart yngst, majoriteten var väl 50 +, men gud så roliga alla var! En kvinna, som var störtskön, la i pengar på jukeboxen så vi kunde välja låtar. Det blev Mr brightside med The killers och when love takes over med Kelly Rowland. Kul att dom har sån musik!

Sen mötte vi upp Nanna och Ulrike och gick till B- bar. Ganska coolt ställe faktiskt. Där inne mötte vi typ halva skolan, haha! Vi satt kvar tills de stängde av musiken och tände lamporna och vi gick sen till the royal yacht. Slapp visa ID! Wiee!

Dansade en massa där inne och hade skitkul! Dock var vi inte ute såå länge, kom hem vid två ungefär, jag och Karina tänkte ju att vi ska ut idag med så vi fick ta det lite lungt. Kom ut och såg taxi-kön, sjukt lång! Men Karina hade numret till en taxi-chafför som var snäll nog att hämta oss.

Om ni undrar hur det gick med skorna så gick det bra! Bröt inte nacken eller någonting! Fick dock ganska ont i fötterna, men van som man är så hade jag med mig ett par platta skor i väskan, så vid slutet av kvällen så bytte jag bara! Inte alls lika snyggt, men vem bryr sig? Haha, så länge man är snygg i början av kvällen så!

Önskar jag hade bilder... mamma ska skicka över kameran nu iallafall, så snart kommer jag kunna ta bilder som jag kan lägga upp här!

 

 


LYCKA!

Jag som sprungit runt i halva stan för att leta efter ett ställe som säljer sushi, utan framgång, så säljer dom det på bussterminalen! Va fan liksom... där är jag ju hela tiden! Mätt och belåten är jag nu iallafall, precis ätit upp en 9 bitars sushi!

Donna kom in till mitt rum igår och sa att hon var orolig för att jag inte åt. Så, efter hennes kommentar, plus en del kompisars så ska det nu bli ändring på detta! Nu har jag ju precis ätit sushi och ikväll så ska jag hem till Karina och äta tacos innan vi går ut. Åh, mina två favvorätter på samma dag, kan det bli bättre?

Ne, nu ska jag städa.
Ha en underbar helg allihopa!


Lite klagande sådär på torsdagskvällen...

Har inte så värst mycket att skriva, det har varit en helt vanlig dag idag så... Skola, jobb och nu ikväll barnpassning.

Jo, kan skriva om en sak som jag stört mig lite på.

 Har pratat en del med andra au-pairer och har jämfört jobben lite. De är mest med barnen, lagar mat till dom, går med dom till skolan, städar upp efter dom osv. Det jag gör är att städa. Alla timmarna jag jobbar går åt till att städa. Förutom en halvtimme på morgonen som jag gör iordning lunch-lådorna, sätter upp håret på tjejerna och ser till att alla är i bilen när de ska åka. Men resten av timmarna så städar jag. Och det är inte bara efter barnen. Imorse när jag gick till köket så möttes jag av världens diskhög av tallrikar, kastruller, stekpannor... och då hade jag städat undan efter det barnen åt. Detta var efter det föräldrarna ätit när jag slutat jobba. Ett; hur kan man använda så mkt saker till två personer? Två; kan de inte ställa in de i diskmaskinen? Tre; mitt jobb ska vara att ta hand om barnen, inte efter föräldrarna?

Måndagarna är alltid värst. Eftersom jag inte jobbar på helgerna så gör inte jag någon städning alls och det  märks! Det är högar med smutstvätt, massor av disk, man känner smulorna på köksgolvet, kläder överallt... Listan kan göras lång! Man kan ju undra hur det såg ut här de perioder familjen inte hade en au-pair.

Förlåt för att jag klagar så mycket, men jag hade föredragit att gå till parken eller stranden med barnen som jag har hört att de andra au-pairerna gör, istället för att vara inne och städa. Fattar inte varför de inte anställde en städerska istället?

Oftast när familjen kommer hem så är klockan 7 och då har jag slutat jobba, så de är jag inte speciellt mycket med, eftersom det är middag och sen läggdags.

Aja, nu känns det bättre, skönt att skriva av sig lite!


Selindaz - clouds from above

Åh, denna tjejen sjönger så underbart fint så det finns inte! Flera av er har redan hört detta, men jag måste bara lägga upp det även här.
För er som inte vet; en tjej från Samhäll sjöng på vår jul-avslutning på Hulebäck. Innan hon hade sjöngt så var det ganska stökigt i salen och ingen lyssnade, men så hörde man henne sjönga och hela skolan blev helt tyst. Är inte helt säker på om det var just denna som hon sjöng, men alla är lika bra!



Här finns fler låtar av henne http://soundcloud.com/selinda


Äntligen!

Glömde ju skriva att jag äntligen har bokat klipptid nu! På lördag klockan 4 på Toni & Guys, håll tummarna för att det blir bra! Tänkte klippa upp det lite, fast behålla längden. Fast de måste ju ta bort det slitna, så jag antar att de klipper världens pott-frilla på mig, så slitet som det är...
Ne, nu är det äntligen dags för det jag längtat efter hela dagen, Gossip girl! Lycka!


Det blev lite sent...

Igår var jag ju som ni kanske vet ute med skolan och denna gången kom det en hel del ungdomar, så jag hade jättekul! Vi var några som satt kvar tills det stängde och sen gick vi till Le Calla och dansade.

 Blev lite sent, tog en taxi hem vid 2, jobbigt när man ska upp klockan 6 samma dag, men det var helt klart värt det! Ångrar att jag inte tog med mig min lilla kamera, lämnade den hemma i Svergie, tänkte inte på att jag ju inte kan ta med mig systemkameran ut, så jag har inga bilder från kvällen. Ulrika tog bilder, så hon kanske kan skicka några.  

Efter skolan idag så åkte jag och Karina in till stan, fick skjuts av en från klassen :) Köpte skorna som jag visade i inlägget innan, en party-plånbok och sockar. Vet inte var alla sockar tar vägen, hittar bara två st och de är inte likadana.

Oj vad klockan är mycket, måste börja städa nu!

Puss Puss :)

Nya skor!

Nu har jag precis kommit tillbaka från stan och har köpt ett par sjukt snygga skor! Köpte dom på Topshop och kunde inte vara nöjdare! Lägger upp lite bilder på dom :)







Vad tycker ni? Jag älskar dom!!!


Rolig vecka!

Verkar som om det kommer bli en rolig vecka :) Ikväll ska jag till Post Horn Pub med skolan, som varje tisdag. Till skillnad från förra gången så ska även Ulrika och Steff med, två tjejer i min klass :)
Imorgon ska jag och Karina in till St Helier och shoppa. Ska köpa ett par pumps tänkte jag :) Tänkte också beställa klipptid, mitt hår är hur slitet som helst. På fredag så ska jag, Karina, Nanna och Ulrika ut och på lördag ska jag ju ut med de svenska tjejerna + Karina.

Frågan är ju vad jag ska ha på mig... aja, det är långt kvar, det löser sig :)

Nu ska jag göra läxan :) Ha det jättebra <3

21 september

Har precis kommit hem från skolan, där de faktiskt sjung för mig! Karina hade sagt till läraren :) Presenten jag fick av familjen var ingen höjdade kanske. Ett par örhängen med matchande halsband. Någon som vill ha? Inte riktigt min stil... Men det var välidgt gulligt av dom att komma ihåg att jag fyllde år och faktiskt köpa en present till mig!


19 år idag!

Hej hopp!

Tack för alla gulliga sms och mail, och telefonsamtal för den delen med! Fick typ 8 mail av min familj med en massa olika bilder, tårarna bara rann ner! Av någon konstig anledning så visste familjen jag bor hos att jag fyllde år, så jag har fått en present, har dock inte öppnat den en, men ska göra det snart :)

Aja, nu får jag börja städa! Pusspuss


Förkyld

Tror jag börjar bli sjuk... är nästa 100 på att jag har feber, har förkyldningshuvudvärk, lock för öronen... Känns ju sådär lagom kul. Bra ändå att det är nu på helgen, tror inte det är så populärt att "ta ledigt"...

Aja, var i stan idag och kollade lite. Köpte lite nödvändigheter som bomullspads och tops, alltid lika roligt att komma hem med sådant... Haha, eller inte! Köpte även ett jättefint halsband på Topshop. Ville köpa en tröja eller något men orkade inte prova pga förkyldningen.

Hoppas ni har det jättebra hemma och har en trevlig helg!


Är sjukt arg...

God morgon!
Eller... god och god. Fy fan vad arg jag är. Har verkligen längtat efter att få sova ut, går upp senast kvart över sex varje morgon. Vaknar av att barnen låter som aldrig förr, gapar och hoppar som galningar. Detta är vid halv åtta ungefär. När de äntligen går ut och leker istället hör jag någon såga utanför, men det var inte så högt så jag somnar nästan om igen. Men sen så börjar den jäveln borra inomhus, rättare sagt vid trappan, som ligger kanske två-tre meter från mitt rum. Sen sågas det, bankas, borras igen. Det tar aldrig slut! Nu är klockan 20 över tio och jag har varit uppe i två och en halv timme. ÅHHHHHH! Vem FAN beställer byggarbetare klockan 8 på en lördag? Är dom helt dumma i huvudet eller? LÅT MIG SOVA!

Jaja, när jag ändå är uppe kan jag ju lika gärna berätta om igår kväll. Jag och en kompis skulle på en middag med skolan men hon blev sjuk och jag ville egentligen inte gå ensam, men efter övertalning från Donna (och lite sofia) så gick jag ändå. Bussen/vanen skulle komma vid Red Houses (bild nedanför) 5 över sju.

Tio i var jag där, men kommer det någon van? Nepp! Står där till 20 i åtta och väntar. Pratade med min älskade pappa i en halvtimme och när jag la på så dog mobilen, hade helt missat att batteriet var lågt. Så kunde inte ringa någon och fråga vad som hände eller någonting.

 Hem ville jag inte heller gå för jag visste att Donna skulle bli skitsur på skolan och antagligen ringa rektorn (hon har jobbat där). Så funderade på att typ vandra omkring i några timmar, men gav upp den tanken ganska fort. Så köpte glass och gick hem, förklarade för Donna som blev skitsur, men hon lovade att inte ringa iallafall. Sen kollade jag på film och första avsnittet av True Blood. Alla säger ju att den är asbra så tänkte ge det en chans. Den verkar ganska konstig, men känner att jag måste se ett avsnitt till, så jag antar att den är bra, haha.

Ville se det på SVT Play, men det går ju inte! Anledningen är för att jag inte är i Sverige och de inte har rättigheter att sända utanför landets gränser.


Vet inte riktigt varför jag bara tog en, jättedålig bild på Red Houses men antar att det är bättre än ingenting...


Update

Har vart i skolan nu och precis ätit lite lunch, ska snaaart gå till gymmet. Är så sjukt trött av någon anledning så vill bara lägga mig och sova. Känns som jag börjar bli sjuk, är tät i näsan och nyser hela tiden. Fast det kanske är allergi? Hm...

Mer bilder

Här kommer lite fler bilder :)




Skulle gissa på att detta är riktigt vackert när det tidvattnet är högt





Bilder!

Nu har jag tagit lite bilder på skolan och hamnen.


St Brelades collage











Ne, nu ska jag ta en dusch och sen ska jag börja jobba, mer bilder kommer ikväll!


Vill inte fylla år!!!

Jag vill inte fylla år. Vill inte!!! För det första måste 19 vara världens tråkigaste ålder. När man fyllde arton så var det ju så mycket nytt som hände! Man fick gå ut, ta körkort, rösta... Men helt seriöst, 19? Säg något kul som händer då?!

Men okej, den största anledningen till varför jag inte vill fylla år är för att jag egentligen älskar födelsedagar. I min familj så väcks man alltid av att hela familjen kommer in och sjunger för en och man får paket. Sen är det världens godaste frukost. Sen kommer ju släktmiddagen och firandet med vännerna.

Men nu. Familjen vet knappt att jag fyller år, kommer vakna upp helt själv, jobba som vanligt, gå till skolan som vanligt, gymma som vanligt... sen jobba igen. Hm, känns som detta kommer bli en bra dag! Visst, kanske kan gå ut till helgen, men det är ju inte samma sak. Verkligen inte. Vill ju vakna upp (eller aa, har alltid legat vaken i typ 2 timmar innan) av att familjen sjunger för mig. Inte av att väckarklockan ringer kvart över sex.

Aja, på måndag smäller det! Eller inte...

Onsdag

Lite dålig uppdatering, jag vet...

Igår var jag ju som sagt på Post horn pub med skolan. Hade konstigt nog jättetrevligt. Den yngsta personen där var 23 och den äldsta runt 50! Haha, blev lite chockad när jag kom dit, men det gick bra ändå. Det var folk från hela världen där kändes det som. Brasilien, Frankrike, Luxenburg, Tyskland, Danmark, Belgien... 

 Rektorn verkar ha tagit mig som sin skyddsling eller något för han var hela tiden så omhändertagande och såg till att jag hade det bra. Bland de yngre så var det bland annat en brasilanare som bjöd med mig i deras "gäng". De går ut ganska ofta och tycker det är roligt med nytt folk typ. Fick hans nummer, men är inte så säker på om jag ska kontakta honom, han är 30 år, så jag vet inte hur gamla de andra är.

Skolan går bra och har börjat prata lite mer med två andra au-pairer. De frågade ifall jag ville följa med till en pub idag, men skulle sitta barnvakt, så kunde inte.

Det märks att hösten har kommit hit till Jersey. Var och gymmade idag, från halv åtta till nio och när jag kom ut så var det helt kolsvart. Inte en enda gatubelysning har de heller. Fattar inte hur dom inte kan ha en enda lampa uppe, det är ju ändå ett befolkat område, haha. Så för att slippa gå där ensam så ringde jag Sofia och pratade med henne.

Måste verkligen börja äta bättre... Idag har jag ätit två äpplen, två bananer, två mackor och musli till frukost. Det blir så dumt, för pappan bjuder aldrig med mig till middagarna, det är bara mamman som gör det och jag vågar typ inte gå ner och göra iordning mat för jag har en lapp i min byrå som dom har lagt dit till alla au-pairer där det står att de vill ha kvällarna för sig själva och inte bli störda typ. Och de sitter alltid i köket. Vilket resulterar i att jag inte har ätit middag på... hm... tre dagar? Nått sånt.  Måste bli bättre på att säga ifrån.

Just det ja! Vad tycker ni om designen på bloggen? Jag är inte speciellt duktig på koder oså, så det är min bästis Malin som gjort detta! Tack!

Ne, nu ska jag göra klart den sista uppgiften på läxan.

Tisdag

Nu är andra dagen i skolan avklarad och jag har precis ätit lite lunch. Ikväll är det Post pub horn som gäller, ska bli riktigt roligt! Batteriet på datorn dör när som helst så ska inte skriva så mycket mer.

Just det ja, jag sa ju att det skulle komma bilder på hamnen, men det regnar ute så det kändes inte så kul att stå och fota då.

Update om spindeln: fortfarande borta.


Just det ja, för er som inte hört, Patric Swayze är död!


SPINDEL PÅ TOAN!

AHHHH! Skulle gå på toa och ser en sjukt stor spindel sitta bakom toan. Såg den för några dagar sedan, men när jag skulle hämta nått att döda den med så försvann den! Nu hände naturligtvis samma sak, men denna gången för att jag var så jävla dum och hämtade kameran för att visa er hur stor den är (mamma, det är en KÄLLARSPINDEL!!!) . Så nu sitter jag här, med två bilder av en spindel men ingen spindel att döda. Jag vet att den är någonstans på toan, men kan verkligen inte hitta den. Och jag är helt galet kissenödig. Kul natt jag kommer få.





Sprejade en massa hårsprej på den, så den mår nog inte så bra nu iallafall.


Det är nu man behöver sin pappa som kan komma och döda den!! Buhuhuhuhu

Första skoldagen!

Så, då var första skoldagen över! Förutom att jag kom lite sent (berättar snart) så gick allt jättebra! Vi är bara 9 pers i klassen, hade tyckt det var roligare med ganska många fler, är ju van vid en klass på 40 pers! Det är tre andra au-pairer, en av dom är från Österrike, och sen är det Karina och den tredje tjejen kommer jag inte ihåg var hon var ifrån. Sen var det en kille i min ålder som kom från Schweiz. Sen var det en kvinna som måste hamnat i fel grupp för man fattade ingenting av vad hon sa. Hon kom iallafall från Spanien och hennes man får jobb lite överallt så dom flyttar runt. Sen var det en kvinna från... nått balkanland iallafall. En kvinna från Tyskland med. Alla kvinnor hade flyttat med sina män som fått jobb här.

Haha, ska berätta hur jag kom sent. Egentligen så var jag väldigt tidig, kom dit 20 minuter innan. Gick till expeditionen för att... aa säga att jag var där typ. Han sa att jag skulle vara i klassrum 10 och visade snabbt vägen. Så jag gick och satte mig i nått rum där det var kaffekokare och minikök. Satt där tills fem  i och gick sedan till klassrummet, som jag trodde jag visste var det var. Det visste jag inte alls. Sjukt många trappor och korridorer! Jag hittade i vilket fall inte så jag gick till receptionen och rektorn (huuur söt som helst, en gammal gubbe) sa att han kunde visa mig vägen. Han sa även att han skulle gå in och presentera mig för klassen. Jag sa, ganska bestämt tycker jag nog, att det inte behövdes, men han insisterade verkligen. Så, han öppnade och sa: Hej allesammans, detta är Angelica, stackarn hittade inte vägen. Känns bra att jag gjorde ett så bra första intryck.

När lektionen böjrade så gick vi igenom grammatik, det var väldigt lätt, men antar att det är uppvärmningen.
Lektionen varade i en och en halv timme, men det kändes som en halvtimme typ.

Efter skolan så cyklade jag ner till hamnen som ligger kanske 3 minuter från skolan. Ställde cykeln vid ett räcke och gick runt och kollade lite. Haha, det ser ut som en spökhamn när tidvattnet är så lågt. Båtarna står fastbunda vid bryggan, precis som det ska vara, men allt vatten är borta. Ska ta med kameran imorgon och ta lite bilder som jag lägger upp här.

Sen cyklade jag hem och åt lunch, tog det lite lungt och sen började jag arbeta :)

Cykelturen hem var nog den jobbigaste jag gjort på bra länge. Donna hade använt cykeln och hon är mycket kortare än mig så dom hade sänkt sadeln vääldigt mycket och jag fick inte upp den så jag fick cykla med den där nere. Kändes och såg ut (speglade mig i fönster) som om jag cyklade på en barncykel. Kände mig hur dum som helst. Jag som verkligen lagt mycket tid på att välja rätt kläder och fixa håret o allt oså cyklar man in på skolan, där hela skolgården är full med elever, på den cykeln. Skitkul! Tur att jag inte hade hjälm på mig iallafall, som jag var tvungen att ha på mig på den förra cykelturen med familjen. 
  Sen skulle jag också ha med mig världens lås till cykeln som jag inte kunde hänga på cykeln, så fick ha det i väskan. Sjukt jobbigt att ha den på styret hela tiden, det var väldigt svårt att styra! Kände mig inte direkt jättecool när jag kom incyklandes där. Tror jag går imorgon.

Just nu sitter jag barnvakt, men barnen har somnat, så jag bara väntar på att Donna och Brendan ska komma hem.

Nervös!

Ah, jag längtar! Imorgon är det dags för första skoldagen! Har gjort iordning allt, block och pennor har jag köpt och jag har valt kläder! Haha, även ifall jag kommer ha massor av tid till att göra detta imorgon, det börjar inte fören elva, men ändå. Skönt att jag känner Karina, hon går ju också i Cambridge Advance. Hoppas det är roliga människor i gruppen!

På tisdag så är det träff på en pub i stan med gruppen, som det kommer vara varje tisdag. En drink bjuder skolan till och med på! Haha, gillar redan denna skolan!


Idag har jag inte gjort så mycket, har vart på gymmet ganska länge, men annars har jag mest tagit det lungt, vart med barnen lite och läst skvallertidningar oså... Lite segt, men aja. 

Som ni kanske vet så gick ju min mobil sönder dagen  jag skulle flyga och iochmed det så trodde jag att alla mina bilder och videor försvann. Men idag när jag var i omklädningsrummet så hittade jag dom! Hade filmat jättemycket sista kvällen vi var ute, torsdagen innan jag åkte. Så himla roligt att titta på dessa! Satt ensam i omklädningsrummet och gapskrattade! Lite extra träning för magen! Haha :)

 


Jibjab

http://sendables.jibjab.com/view/srSLanfQkYIkXjQT

hahahaha, sjukt kul!

Jibjab

http://sendables.jibjab.com/view/srSLanfQkYIkXjQT

hahahaha, sjukt kul!

Barnpassning













Bilder :)

Kom precis hem från stranden, det är helt underbart väder idag! Dock var det inte det när jag gick hemifrån, så jag tog på mig jeans, linne, skinnjacka och converse. Blev väldigt varmt...

Det var (är fortfarande) inte ett moln på himlen och solen skiner. Lite blåsigt, men det verkar som det alltid är det här. Denna gången tog jag med min kamera, så lägger upp bilder här nedan!

På måndag börjar skolan och jag är sååå peppad! Nu fan ska jag bli helt grym på engelska! Men framför allt så sa det bli så skönt att ha något att göra på dagarna och även att träffa folk i min ålder varje dag.

Haha, ni ska se hur mycket gamlingar det är här! Det är nästan så man tror att alla världens gamlingar automatiskt flygs hit av en hemlig armé. Antagligen inte.

Ikväll ska jag sitta barnvakt, blir nog inte så jobbigt, dom somnar vid 8 typ.


















Mysig fredagskväll

Igår hade jag och Karina en jättemysig kväll, jag gick över till henne (hon bor typ 5 minuter bort), självklart gick jag lite fel, men efter att ha ringt henne och frågat ifall hon kan komma ut så hittade jag rätt!

Jag hade köpt med mig blåbär bland annat. Blåbär kan ju verkligen vara bland det absoult godaste som finns, men dessa var väldigt konstiga. Jättestora och allt annat än blåa inuti. Mer gråa. Genmanipulerade?? Antagligen ja...

Vi såg Changeling, den var hur bra som helst! Väldigt, väldigt hemsk, men jättebra!

Aja, idag är det lördag och vad ska man hitta på? Ingen aning. Kanske åka in till stan? Nja, är väl sådär sugen på det. En lååång promenad på stranden? Hm...jaa det kanske man kan göra. 

Jag ångrar inte alls på något sätt att jag åkte hit, men när man läser Malins blogg om deras utekväll som, för bara typ tre veckor sedan, jag ALLTID var med på, så börjar man ju... aa, jag vet inte, men jag ville såååå gärna vara med. De firade Ida som fyllt år för någon vecka sedan...


Uppdatering

core-passet var inställt så vi spelade squash istället :) gick väl sådär, haha :)

Har ätit pasta med räkor och kollat lite på scary movie 1 och nu ska jag börja städa :)

Ikväll ska jag hem till Karina och kolla på film eller nått sånt :)

Pusspuss


good morning sunshine!

God morgon!

Nu har jag gjort klart mina sysslor för denna morgonen :) Ska möta upp Karina vid ett och gå på Core conditioning.

Istället för att göra mina vanliga sysslor igår så passade jag barnen från halv nio till 14.00. Det är mycket jobb med fyra barn! Vi lekte kurragömma, Witch, kollade på TV, cyklade, läste läxor... Sen så lagade jag pannkakor till barnen, herrgud, har nog aldrig varit mer populär! Haha :) Tvillingarna bråkade om vem som skulle få smälta smöret! Haha herregud vad det är enklare med killar!

Aja, nu ska jag lägga mig och sova lite till, det är för tidigt för mig att gå upp halv sju varje morgon.



Jag saknar dig! Du gjorde min kväll igår mycket roligare, haha :)


Strandpromenad

Idag var en lite anorlunda dag här på Jersey. Vet inte riktigt vad det var, men något med FRA iallafall. Det var en massa röda flygplan i luften som sprutade ut rök i olika färger. Staden var iallafall helt avstängd, barnen var lediga från skolan, affärerna stängda och man kunde inte köra med bil igenom staden. Tänkte att det skulle vara någon fest av något slag, men det verkar som det bara var dessa flygplan man skulle kolla på. Hela familjen åkte dit och frågade ifall jag ville följa med, men kände mig inte speciellt intresserad, så jag gick och köpte en glass, gick ner till St Berlades Bay (lååång promenad) gick till en kyrkogård, ner till stranden, gick längs resturangstråket och kollade lite. Det var en sån där sak som man aldrig gör. Ni vet, går vart ni vill, sätter sig på en bänk för att kolla på utsikten, gå i parker, gick vid vattenbrynet...  Hur underbart som helst!

Lät som en ganska skön kväll va? Det var det med! Förutom en liten detalj, jag gick inte riktigt där frivilligt. Jag var ganska (väldigt) vilse. Men det var iallafall hur skönt som helst och jag älskade det! Förutom vägen hem dock. Lång slingrig väg uppför en backe utan trottoar för att sedan komma ut på en lite större väg. Som tur var kände jag igen mig, bussen till stan gick denna vägen, så jag visste iallafall vägen. Dessvärre så var detta ung. 8 hållplatser från "min" busshållplats. Men aja, en promenad var det iallafall!

Men har sett lite mer av Jersey nu, och jag gillar det mer och mer för varje sak jag ser! Allt är väldigt vackert och så... fixat typ. Lite överallt kan man se väl omhändertagna parker med vattenfontäner, bänkar osv. Det är så himla gulligt, på nästan varje bänk så står det något i stil med "to Helen, who loved coming here" och årtalen hon levde. Precis som i Notting Hill!


HAHAHAHA!



Vet inte hur många gånger jag har sett detta klippet, men sjukt kul är det!


Hittade en bild...


Nanna (dansken) och Karina (norsken)


Det finns typ inga andra bilder, så den här får räcka.


Mycket att göra!

Har jobbat över en massa idag, är hur trött som helst!
Detta var andra dagen jag mötte upp barnen vid skolbussen, annars brukar dom åka med mamman hem. Detta betyder att jag ska hämta dom 20 över fyra och sen ska passa dom. Kan ju inte vara så svårt, tänkte jag... Det är fan svårt! Fyra barn som ska prata med en hela tiden, alla har något att säga. Alla har något de behöver hjälp med. Läxor, fixa tv:n, mat, fixa boxningsbollen, fixa håret.... Det tar aldrig slut! Plus detta så ska jag göra mina vanliga sysslor som strykning, laga maten (inte alltid dock, men det kommer bli oftare), huset ska vara städat, sängarna bäddade... Och då börjar jag jobba klockan 4! Jobbar två timmar på morgonen med, men barnen åker inte hemifrån fören 8 och jag slutar kvart över nio, så jag hinner inte göra så mycket. Men men, mamman är välidgt snäll och förstår att jag inte hinner med allt, så det är lungt.


Igår var jättekul! Tjejerna var hur gulliga som helst och det var så himla skönt att träffa några i min ålder. Vi satte oss på en pub, vi hoppade över cafét.

Ska se om det finns några roliga bilder att lägga upp... Kommer i nästa inlägg i sådana fall!

 

Puss puss


Bilder på familjen!

Vet att vissa av er som läser vill se bilder på familjen. Har inte riktigt vågat ta kort på dom än, men dessa bilder finns på deras profil.


Maria, Donna och Christina


Christina, Aiden, Daniel och Maria


Måndag

Nu har jag vart på gymmet och fått en introduktion som man var tungen att få innan man kunde använda vikterna. Kändes lite fånigt, har gymmat i kanske tre år, så jag kunde ju redan det... Men aja, nu har jag gjort det, så nu kan jag börja gymma på riktigt! Innan fick jag bara använda cyklarna, löpbanden och sånna maskiner.

Har legat ute och solat i kanske en timma nu, men solen försvann precis och det blev kallt så jag gick in istället :)

Ikväll så ska jag träffa en norsk och en dansk tjej :) Vis ska sätta oss på nått café och äta lite och sen kanske gå till en pub. Ska bli så skönt att träffa någon i min ålder. Eller aa, har faktiskt ingen aning om hur gamla dom är.
Om ni undrar hur jag träffade dom så kan jag berätta att det nog måste vart det mest töntigaste jag har gjort. Mailade rektorn på skolan jag ska börja på (nästa måndag, längtar!!!) och frågade ifall jag inte kunde få telefonnumret eller mail-adressen till tjejerna som ska börja i min grupp. Han sa nämligen att det ska börja två svenska au-pairer i min grupp. I svaret stog det dock att han hade tagit fel och att tjejerna var danska och norska och att han bara hade numret till den norska tjejen. Men eftersom jag är lite feg av mig så letade jag upp henne på facebook istället och skickade henne ett mail där. Hon svarade ganska fort att hon gärna träffas och att hon hade varit där i två veckor och redan kände en del au-pairer här, även några svenska!

Sen så hade även den danska tjejen hört av sig till henne och frågat ifall de inte kunde ses på måndag kväll, så då frågade Karina (den norska tjejen) om jag ville följa med.

Så, nu har ni den historien! Jättetöntigt, jag vet, men jag blev helt galen av att inte ha någon kompis här nere! Hoppas det funkar bra mellan oss nu bara!


Jag är för tillfället helt kär i Veronica Maggio, hon är helt fantastisk!
En av hennes bästa låtar, Stopp   :)


Lekte japan... :)

Jag härmade även de två japanerna framför mig och tog lite kort på bussen hem...
Tidvattnet är väldigt lågt vissa tider....








Stan :)

Idag har jag varit inne i stan och kollat lite, köpte lite smink och lite skolsaker :)
Tog lite bilder på stan, hoppas ni kollar ordentligt på dom nu, för jag kände mig som världens töntigaste turist när jag tog dem. Så, NJUT! Haha :)










Lite bilder

Har precis kommit hem från gymmet och nu ska jag alldeles snart börja jobba :)

Tog lite bilder på vägen dit









Ne, nu ska jag gå! Pusspuss


Första riktiga dagen :)

Idag började den första "riktiga" dagen. Barnen började i skolan idag och båda föräldrarna var på jobbet.

Kom precis hem från en springtur ner till hamnen där jag satt och kollade på båtar och lite människor innan jag sprang hem igen. Fattar verkligen inte hur jag ska kunna träffa någon kompis här, alla är antingen russin (riktigt gamla människor) eller bebisar. Har ätit lite lunch (mamma, du undrar antagligen vad jag äter här; åt två äpplen och äggröra). Ska börja jobba igen om en timma ungefär.

hoppas hoppas hoppas!

 

 


det där med hemlängtan...

Längtar inte hem så mycket, men ibland högger det till i magen av längtan. Vissa gånger är det värre än andra, men jag klarar detta! Värst är det nog när man hör en låt som påminner om stunder eller människor. Till exempel så kom Now I´m that bitch på iTunes och jag tänkte direkt på när vi tre, jag, Sofia och Milad var hemma hos Milad och jag sjöng now i´m badishhhh istället för Now I´m that bitch. Och då vandrar tankarna vidare till andra gånger man varit med Milad och Sofia eller andra gånger man hört låten och vilka man var med när man hörde den. Vare sig man vill det eller inte.

En annan jobbig sak som får en att längta hem är när man läser på bloggar och facebook att personen i fråga ska kolla på film med kompisar eller vara hemma med familjen. Dessa saker som man alltid har tagit förgivet är i nu helt omöjligt. Jag kan inte ens gå in till köket och prata med mamma och pappa. Inte leka med Milla eller krama André.

Jag saknar mina kompisar. Fy fan vad jag saknar er. Vill kunna vara den personen jag är med er. Vill vara med er.

Trots att jag har det bra här så finns det stunder som dessa, när familjen sover om man ligger ensam i en stor säng och bara önskar att man hade någon här.

Onsdag

Har precis ätit middag och som alla andra måltider här så är det väldigt anorlunda från hemma. Vet inte om det bara är denna familjen som äter såhär eller om det är vanligt i hela Jersey. Iallafall, föräldrarna lagar inte mat, de värmer bara den. All mat är redan gjord, den är köpt färdiglagad och klar. Det räcker inte heller med en rätt, det måste var flera. Som igår kväll, vi åt vitlöksbröd, pizza, pasta, ris, kyckling och ost skurit i små bitar. Jag valde däremot bara ris och kyckling med curry, det andra känns så fett och jag har inte börjat träna än så får ta det lite lungt med maten tror jag... Kommer rulla av planet annars, haha!

En annan konstig sak är att barnen måste äta upp de små ostbitarna som ligger på tallriken för att få chips till efterrätt. Vem fan äter chips till efterrätt? På en tisdag? Eh?? Barnen är iochförsig smala men ändå. Mamman är ganska tjock och nu vet jag varför... Haha!


Nooo

Det är typ storm här...


dags för en tupplur

Nu har jag lite ledig tid, eller aa, tills klockan fyra :)
Förutom de vanliga sysslorna så har jag varit på Leisure centre där jag har fått ett kort som går till poolen, gymmet, alla passen(aerobic, step up, spinning, yoga, pilates osv), bowlinghall, bedmintonbana, tennisbana... Aa, de har nog allt man kan komma på! Inte speciellt långt heller, kan ta cykeln dit på typ 15 min.

Är hur trött som helst så ska vila en timma tänkte jag innan jag åker till centret och tränar lite :)

Pusspuss!


Christina :)


St Helier

Idag har varit en väldigt bra dag! Gick upp vid halv åtta och åt frukost, sen gjorde jag iordning frukost till barnen. Efter det lite städning och bäddade sängar och sen så skulle Donna åka till jobbet och barnen skulle... någonstans... Så hon körde in mig till stan där jag var typ hela dagen.
St Helier, som staden heter är jättefin! Massor av affärer och de har en del affärer som man känner igen, men framför allt så har de Topshop! Lycka!
Köpte lite shampo och sånt som jag var tvungen att lämna hemma pga vikten. Hittade även ett fint linne på Topshop. Köpte även ett par vita mysbyxor som slutar strax under knät, som är perfekt att ha när man städar oså. Tänkte inte på att ta med mig det, och det är jobbigt att städa i jeans eller leggings hela tiden. Tänkte att jag kunde anväda shorts, men Donna sa att en annan au-pair hade gjort det och tjejerna härmar klädstilen och vill också ha så korta shorts. Så det känns inte så passande...

När jag skulle gå till bussstationen för att ta bussen hem igen så kunde jag verkligen inte hitta den. I 1 och 1 halv timme gick jag omkring och letade efter den. Donna hade visat var den låg, men jag gick vilse och gick i cirklar hela tiden.

Kom hem vid två-tiden och tänkte att jag kunde vila en stund, men så började det regna och tvätten var ute, så var tvungen att ta in den och hitta ställen där jag kunde hänga upp den, eftersom det inte var tort. Så detta tog väl lite mer än en timme, och jag börjar igen vid 4. Så mycket för den egna tiden! Men fick sluta tidigare, så det gör ingenting.

Tog lite bilder på huset


Daniel (8 år) och Aidens rum (7 år)


Maria och Christinas rum (de är tvillingar, 10 år)


Lekrummet


Ett av vardagsrummen


Här står jag och stryker halva dagarna...


köket...




Min toalett




Vill även passa på att säga GRATTIS till min älskling Ida som fyller 19 idag!! Önskar jag kunde vara där och gratta dig på riktigt!


A day at the beach

 

Hej och förlåt för den dåliga uppdateringen, har haft fullt upp!

Igår började jag ”jobba”, strök tvätt, hängde upp tvätt, hängde in tvätt och bäddade sängarna och lite sånt. Cyklade sedan till St Barlades collage där jag pratade med rektorn och en lärare om att börja läsa en kurs i engelska där. Allt verkar hur bra som helst, läraren och rektorn var hur gulliga som helst (rektorn är pappa till läraren…). 5 gången i veckan kommer jag läsa, från 11 till 12.30. Varje torsdag så träffas gruppen, som är på typ 9 personer på Post Horn Pub i St Helier, huvudstaden, där skolan bjuder på en drink. I min grupp är det även minst två svenska au-pairer som precis kommit hit. Egentligen ska man göra ett test för att se i vilken grupp man hamnar i, men Donna (mamman i huset) som är engelska lärare sa att jag antagligen inte skulle behöva göra testet, för det var uppenbart att jag skulle gå Cambrige advanced, den svåraste. Efter att ha pratat med rektorn och läraren sa även de att jag skulle gå i den gruppen. J

Efter mötet så cyklade jag ”hem” igen och åt lunch och sen åkte vi till stranden. Det är jättefina stränder här och igår var det väldigt varmt, så jag solade en hel del och badade med barnen i havet. Vi lekte en massa med boogie boards, typ en liten surfbräda som man lägger sig på när en stor våg kommer. Vi byggde även sandslott, fast tillslut så blev det en höna istället.

När vi var hemma igen så var det dags för att stryka lite till och sen var det middag. Efter att ha plockat iordning allt efter middagen så var det läggdags för barnen och jag var på mitt rum resten av tiden.

 Just det ja, metrobloggen är hur jobbig som helst, så jag flyttade bloggen hit istället.

 

 

Bor i det gula huset :)


God morning!

 

God morning! Nu är jag äntligen framme och har precis sovit här första natten. Klockan är tio över åtta och familjen ska gå till mässan klockan 11. Det är lite oklart om jag ska följa med och jag vet inte riktigt vad som förväntas av mig just nu. Ska jag gå upp och göra frukost? Ska jag gå in till barnen? Det kanske jag kan göra… De erbjöd mig att följa med men de sa att de flesta Au-Pairer brukar vilja packa upp och ta det lite lugnt första morgonen, men vi pratade inte så mycket mer om det . Barnen är uppe i alla fall.

Har inte lärt mig att se skillnad på barnen än. En av pojkarna heter Daniel och den andra Hayden. Den ena tjejen heter Christina och jag kan verkligen inte komma på vad den andra tjejen heter. Den yngsta pojken, tror det är Hayden, är 7 år, den Daniel är 8 och tvillingarna fyller 10 i år. De är hur söta som helst och trots att de skulle sova för länge sen när jag kom hit så var de uppe och smög för att se vem jag var. Föräldrarna lät dem vara uppe för att hälsa på mig och en av tjejerna bjöd mig på glass.

Huset är ganska fint. Eller vissa delar av huset är hur fint som helst, som badrummet, köket och barnes rum, men resten är väl sådär. Mitt rum är nästan helt i lila, jag har en stor säng, stor garderob, ett sminkbord, handfat, nattduksbord och ett stort fönster. Så det finns inte så mycket att klaga på här! Det enda dumma är att dörren inte går att stänga helt, så att spela musik eller ringa sent på kvällen känns fel, eftersom barnen sover med öppen dörr och deras rum ligger precis brevid mitt. De har inte bott här så länge så de håller på att göra om en hel del.  Familjen är från början från Nord Irland och de flyttade hit för att pappan fick ett jobb för 6 år sedan.

De sa att det finns över 40 stränder här! Det är ju helt sjukt! Ön är inte speciellt stor så det måste vara stränder över allt! Vi ska tydligen åka till en av stränderna idag, efter kyrkan.

Barnen börjar inte skolan fören på torsdag, men Donna (mamman) som jobbar som lärare börjar på onsdag och pappan (kommer inte på vad han heter) har redan börjat jobba.

Haha, barnen är lite nyfikna av sig och jag hör att de står utanför min dörr. Får gå upp och vara lite med dom tror jag.

Hoppas ni har det bra där hemma!

Puss, Angelica

 






Ny blogg!

Välkommen till min nystartade blogg! Jag har ju, som du antagligen vet, åkt till Jersey för att jobba som Au-Pair. Jag kommer skriva här så ofta jag kan och så länge jag har något intressant att skriva. Vissa perioder kanske det blir lite mindre inlägg och andra perioder lite fler, det är svårt att veta hur mina dagar kommer se ut. Kommentera gärna i kommentatorsfältet så jag vet vilka som läser och vad ni tycker.

Bilder kommer komma upp, har min systemkamera med mig så snart, så fort jag får igång internet (skriver på Word just nu) så kommer bilder på hur mitt rum ser ut och förhoppningsvis lite bilder på huset och omgivningen.

Om ni har önskemål på vad jag ska skriva lite mer om eller lite speciella bilder så skriv i kommentatorsfältet så ska jag försöka fixa det!

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0